Mijn werkwijze

Screenshot_2015-11-21-11-57-53-1

Tijdens het gesprek met de nabestaanden bekijken we wat de wensen precies zijn. Hierna ga ik met de nabestaanden in gesprek, over de overledene, te ontdekken wat kenmerkend voor hem of haar was . Al pratend en luisterend, ontstaat er een thema of symbool, dat als leidraad voor de uitvaart kan dienen. Voor iemand die stenen verzamelde, kan ‘de steen’ het centrale thema van de uitvaart zijn. Zo kan voor een duivenmelker zijn duiven , het symbool vormen. Zo is er voor ieder mens een symbool te vinden.
Deze symbolen kunnen als een rode draad door het afscheid heen verwerkt worden, welke terugkomen in gedichten, teksten, muziek, liederen en tekeningen. Op deze manier ontstaat er eenheid en herkenbaarheid in de afscheidsplechtigheid.
Natuurlijk is er alle ruimte voor uw eigen inbreng en bijdrage tijdens de uitvaartdienst. Alles gaat in nauw overleg met u en met uw uitvaartverzorger.

Soms is er de wens dat mensen hun eigen uitvaart van te voren willen regelen en vastleggen. Ik kan u hierbij helpen, door samen met u een wensenformulier in te vullen , die als leidraad kan dienen voor uw uitvaart.

Samen komen we tot een mooi en liefdevol afscheid van uw overleden dierbare. Een afscheid dat recht doet aan het geleefde leven, troost en kracht biedt aan hen die achterblijven. Sleutelwoorden hierbij zijn zorg, respect en aandacht. Voor zowel de overledene als de naasten, ieder met zijn/haar eigen herinneringen.

ondertekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spreken bij en vormgeving van uitvaartplechtigheden